Dietetyka I stopnia (Filia w Gorzowie)


W mocy od: 25 marca 2024

Zasady kwalifikacji

ZASADY REKRUTACJI

Kandydat z maturą od 2005 r.

Grupa
Przedmiot
Poziom
Waga
1
Język polski
podstawowy
1
2
Język obcy nowożytny
podstawowy
1
3
Matematyka
podstawowy
1
4
opcja 1 Chemia
rozszerzony
2
Fizyka
Biologia
Matematyka
Język obcy nowożytny
opcja 2 jakikolwiek przedmiot – inny niż powyżej rozszerzony 1,2
opcja 3 zamiast przedmiotu maturalnego rozszerzonego – dyplom zawodowy/dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie:
  • technik żywienia i usług gastronomicznych,
  • technik technologii żywności
wynik końcowy z egzaminów zawodowych 2
  1. Pod uwagę brane są wyłącznie wyniki egzaminów pisemnych;
  2. Kandydatom, którzy ukończyli szkołę średnią za granicą oraz cudzoziemcom posiadającym zagraniczne świadectwo maturalne, w przypadku braku języka polskiego, uwzględnia się język ojczysty kraju, w którym zdawany jest egzamin maturalny;
  3. Wynik matury dwujęzycznej z przedmiotu zdawanego w języku obcym, przelicza się na wynik x 2.

Kandydat z maturą do 2005 r.

4-stopniowa skala ocen
6-stopniowa skala ocena
Ocena
Punkty
Ocena
Punkty
5
100
6
100
4
75
5
75
3
50
4
60
 
 
3
45
 
 
2
30

Kandydat z Maturą Międzynarodową (IB)

Matura Międzynarodowa - punkty
Nowa matura - punkty
7
100
6
85
5
70
4
55
3
40
2
30

Kryterium uzupełniające:

Osoba, która posiada status studenta lub ukończyła dany kierunek studiów, poziom i profil studiów, nie może dokonać zapisu i być przyjęta na ten sam kierunek studiów, poziom i profil studiów.