Dietetyka II stopnia
W mocy od: 6 marca 2024
Zasady kwalifikacji
ZASADY REKRUTACJI
Podstawą przyjęcia są:
- dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia Dietetyki, Technologii żywności i żywienie człowieka oraz Żywienie człowieka i ocena żywności;
- zaświadczenie o średniej arytmetycznej ocen z całego toku nauczania studiów pierwszego stopnia;
- zaświadczenie lekarskie wydane przez lekarza medycyny pracy o braku przeciwskazań do podjęcia nauki na wybranym kierunku w Akademii Wychowania Fizycznego im. E. Piaseckiego w Poznaniu.
W rekrutacji brana jest pod uwagę średnia arytmetyczna ocen z całego toku nauczania studiów pierwszego stopnia.
Średnia arytmetyczna ocen ze studiów pierwszego stopnia |
||
Minimalna liczba punktów |
Maksymalna liczba punktów |
Waga |
3 |
5 |
1 |
Kryterium uzupełniające na kierunku Dietetyka II stopnia:
- klasa międzynarodowa mistrzowska - 4 pkt.,
- klasa mistrzowska - 3 pkt.,
- I klasa sportowa - 2 pkt.
Osoba, która posiada status studenta lub ukończyła dany kierunek studiów, poziom i profil studiów nie może dokonać zapisu i być przyjęta na ten sam kierunek studiów, poziom i profil studiów.