Rekrutacja na studia podyplomowe

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Studia Podyplomowe Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie

Szczegóły
Kod ZWDS-NP
Jednostka organizacyjna Centrum Doskonalenia Kadr i Szkolenia
Kierunek studiów Studia Podyplomowe Żywienie i Wspomaganie Dietetyczne w Sporcie
Forma studiów Niestacjonarne
Poziom kształcenia Podyplomowe
Profil studiów praktyczny
Języki wykładowe polski
Czas trwania 1
Adres komisji rekrutacyjnej ul. Królowej Jadwigi 27/39, 61-871 Poznań
Godziny otwarcia sekretariatu 10-13
Adres WWW http://www.awf.poznan.pl/pl/cdkis-kontakt
Wymagany dokument
  • Studia podyplomowe
Obecnie nie trwają zapisy w wybranej rekrutacji.

Minione tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (02.09.2023 00:00 – 31.12.2023 23:59)

Trwające tury w innych rekrutacjach:
  • Rekrutacja na studia podyplomowe
    Tura 1 (03.07.2024 00:00 – 30.10.2024 23:59)

Cel studiów:

Założeniem programu Podyplomowych Studiów Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie jest wyposażenie absolwenta w szereg oczekiwanych na rynku pracy umiejętności praktycznych i kompetencji. Absolwent tego kierunku będzie umiał ocenić, skorygować i ułożyć dietę człowieka aktywnego fizycznie, zarówno na poziomie rekreacyjnym, jak i profesjonalnym. Ukończenie Podyplomowych Studiów Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie daje absolwentowi gwarancję posiadania wiedzy umożliwiającej przygotowanie diagnozy żywieniowej, będącej podstawą profesjonalnego postępowania dietetycznego. Celem studiów jest uzyskanie przez uczestników wiedzy i umiejętności pozwalających na prowadzenie poradnictwa żywieniowego dla osób podejmujących aktywność fizyczną na różnym stopniu zaawansowania.

Czas trwania:

2 semestry, tryb weekendowy
Ilość godzin: 211

Przedmiot Liczba godzin ogółem Liczba godzin wykład Liczba godzin ćwicz. Z/E Punkty ECTS
Fizjologia wysiłku fizycznego 12 6 6 Z 2
Podstawy fizjologii żywienia (układ pokarmowy) 5 5 Z 1
Biochemiczne aspekty żywienia człowieka w wysiłku fizycznym 10 10 Z 2
Podstawy żywienia człowieka 25 10 15 E 3
Podstawy dietetyki 25 10 15 E 3
Planowanie żywienia w różnych dyscyplinach sportu 45 15 30 E 4
Dozwolone i niedozwolone wspomaganie w sporcie i wysiłku fizycznym 10 10 Z 2
Psychologia i psychopatologia odżywienia 15 15 Z 2
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia 20 10 10 E 3
Teoria treningu sportowego 18 8 10 Z 3
Związki biologiczne czynne w żywności 10 10 Z 2
Podstawy aktywności fizycznej 10 10 Z 2
Egzamin dyplomowy 6 6 E 1
SUMA 211 100 111 E=6,
Z=8
30

 

Kryteria kwalifikowania kandydatów:

Studia skierowane są do wszystkich absolwentów uczelni wyższych (I i II stopnia).

Studia kończą się uzyskaniem:
– Świadectwa Studiów Podyplomowych Żywienie i wspomaganie dietetyczne w Sporcie

Wymagane dokumenty do pobrania:
http://www.awf.poznan.pl/pl/cdkis-dokumenty/cdkis-dokumenty-sp

1.) Formularz zgłoszeniowy na Studia Podyplomowe,
2.) Odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych,
3.) Dodatkowe oświadczenie do formularza zgłoszeniowego.

KOSZT:

2 500 zł/semestr